Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Een vrij hart: Meditatie en yoga retreat

woensdag 13 november 00:00 - zondag 17 november 00:00

Een vrij hart: meditatie en yoga retreat

13-17 november 2019, Kloosterburen, Groningen

Een vrij hart is open. Soms stroomt het over van liefde, dan weer klopt het met de zachte warmte van compassie. Soms tintelt het van nieuwsgierigheid, of brandt het vuur van onze passie. Af en toe is er de kracht om een grens te trekken als dat nodig is. En soms is het hart de diepe stilte waar me met ons hele zijn in kunnen rusten. Een vrij hart is wat ons mens maakt, wat ons onszelf maakt.

En de realiteit is dat we meestal door het leven gaan met een ingepakt hart. We hebben al heel vroeg geleerd dat het beter is om onszelf te beschermen. Dus hebben we laagjes en structuren rond ons hart gebouwd. Meestal merken we dat niet eens meer, het ingekapselde hart is zo vertrouwd geworden, dat we vergeten zijn hoe het is om een vrij hart te hebben.

In deze retreat gaan we op zoek naar ons hart. We onderzoeken de beschermende structuren rond ons hart, in onze geest en in ons lichaam. We maken contact met de onderliggende puurheid van ons hart. In de stilte van de meditatie worden we weer sensitief, leren we weer om te voelen in de diepte van ons hart. In de beweging van de yoga laten we de energie weer stromen door ons hartgebied, en maken we ons borstgebied open. In inquiries onderzoeken we met elkaar wat naar boven komt.

De dagindeling zal er (grofweg) zo uitzien:

7.00 Meditatie
7.30 Yoga
9.00 Ontbijt
10.30 Meditatie
11.00 Talk & Inquiry
13.00 Lunch & vrije tijd
16.00 Yoga
17.00 Meditatie
17.30 Diner
19.30 Meditatie, Kirtan, Yoga Nidra

Vrijdag is een stiltedag.

De retreat is zowel geschikt voor wie begint met yoga en meditatie, als voor meer gevorderde beoefenaars.

We verblijven in een oud klooster in Kloosterburen, midden in het Groningse Hogeland, met de Waddenzee op loopafstand. Marlies & Inge Pastoor – Schultze, de nieuwe eigenaresses van Herberg het Klooster (www.herberghetklooster.nl) hebben er een prachtige plek van gemaakt, gericht op verdieping en bezinning.
Het programma biedt ruimte voor mooie wandelingen door het weidse landschap.

Door wie?

Ronald Messelink (meditatie)

“Hoe maken we contact met de diepere lagen van wie we zijn, terwijl we tegelijkertijd vol in het moderne leven staan, met al zijn hectiek en afleiding? Al direct na mijn studie bedrijfskunde werd dit de leidende vraag in mijn leven. Sinds 2001 ben ik student in de Ridhwan school van AH Almaas, waar spiritueel werk ondersteund wordt door diep psychologisch inzicht. Daarnaast heb ik uitgebreide ervaring van kortere en langere Vipassana retreats.” Ronald is algemeen directeur van ICS, een ontwikkelingssamenwerkings-organisatie met zijn hoofdkwartier in Amersfoort. Zie www.ronaldmesselink.nl voor meer informatie over Ronald.

Linda Hartenberg (yoga)

“Het menselijk lichaam heb ik van jongs af aan interessant gevonden. Ik beeld al heel wat jaren de menselijke anatomie af op de radiologieafdeling van een ziekenhuis. Toen de mogelijkheid zich aandiende om een yogaopleiding te doen en yogalessen te geven bij de warme studio waar ik zelf lessen volgde, heb ik dat met beide handen aangepakt. Ik ervaarde door mijn eigen practice en het zien van het effect op de yogi’s in de studio de kracht van yoga. Yoga geeft de geest de ruimte.” Dit heeft geleid tot meer verdieping in de geest en een traditionele yoga&vedanta opleiding in de Sivananda traditie, waar zelfontwikkeling en bewustzijn centraal staat. Inmiddels werkt Linda 6 jaar bij yogastudio Yoga&More, waar ze verschillende yogavormen onderwijst. Ze heeft haar eigen bedrijf waarin ze zich richt op ontspanning voor alle leeftijden: www.fijninjevel.nl

Kosten: € 745 voor een eenpersoonskamer, € 655 (per persoon) voor een tweepersoonskamer. Bij aanmelding voor 30 juni geldt een vroegboek-korting van €50,-.

Aanmelden en informatie

lindahartenberg@gmail.com

www.fijninjevel.nl, www.ronaldmesselink.nl

 

retreatEen vrij hart _flyer tekst

Een vrij hart: Meditatie en yoga retreat

Gegevens

Begin:
woensdag 13 november 00:00
Einde:
zondag 17 november 00:00
Website:
http://www.fijninjevel.nl/YOGA-EN-MEDITATIE-RETREAT-2019/

Organisator

Linda en Ronald
Website:
www.fijninjevel.nl

Locatie

Herberg Het Klooster
Damsterweg 8
Kloosterburen, Groningen 9977 RH Nederland
+ Google Maps
Website:
www.herberghetklooster.nl