Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opleiding Familieopstellingen, Systemisch Werk

vrijdag 29 september 17:30 - zondag 1 oktober 14:00

Basis Opleiding tot systemische werk/ familieopstellingen.
Een 9-daags opleiding, bestaande uit 3 weekenden.
Systemisch werken met familie- en symptoomopstellingen. Een andere manier van werken, opleiden, dan er veelal gegeven wordt. Waarom zijn wij uniek? Wij zijn uniek omdat er naast Inge als opsteller, ook Marlies, als helder ziener voeler, genezer, aanwezig zal zijn én er zal (één dag) gebruik gemaakt worden van paarden!
Inge heeft brede ervaring als opsteller, maar ook veel ervaring als docent. Zij werkt en doceert vanuit een helder Innerlijk Weten. Het gebruik van dit weten werkt als een innerlijk instrument, als een helder kompas. Daarnaast zal Inge naast de kennis, én de methodes van Bert Hellinger, de oprichter van systemische werk paarden inzetten, in samenwerking met Evelyne Scheurs. Dit om nog meer zicht te krijgen op het wetende veld van het systeem. Waarom paarden inzetten?
De inzet van paarden geeft jou de mogelijkheid om op een andere manier kennis te laten maken met het veld van opstellen en waarnemen. Het paard zal óók jou persoonlijk laten zien hoe jij contact maakt met het veld en de cliënt, het paard is in staat jou helder en direct te spiegelen en daarmee verschaft zij toegang om jou in jezelf te laten kijken! Paarden zijn niet suggestief maar zéér sensitief en kunnen daardoor ‘vangen’ wat is en (nog) niet zichtbaar is en daarmee jou dát laten zien, waaraan je misschien twijfelt, door te volgen of te weigeren. De verschijnselen laten spreken (fenomenologie).

Een methode die ook gebruikt zal worden in navolging van Franz Ruppert, is het opstellen van het verlangen!

Naast de inzet van paarden zal ook Marlies als genezer en helder waarnemer meedoen in deze opleiding. Zij zal zich inzetten om jou in jouw zijnskwaliteit te zetten in de juiste afstemming/ zielsverbinding zeg maar, om nog breder het veld van het systeem te kunnen neerzetten zodat je op een nog dieper/zielen niveau het systeem kunt waarnemen (‘n ver verleden, oorlog, oude familietrauma’s) om verder te kijken dan dát wat zich concreet laat zien. En op deze manier kan er gezien worden wat nog niet zichtbaar is maar wel gevonden/gezien mag worden om het systeem in al haar volheid te erkennen en weer in balans te brengen, zodat het totale systeem op haar plaats valt, ieder haar eigen plek in kan nemen en er geen disharmonie meer ontstaat en de vraagsteller, en het systeem eromheen, hierdoor in heelheid kan komen. Ook instrumenten als trommelen, zingen, dansen, rituelen vanuit het sjamanisme kunnen worden ingezet om op dit zielenniveau ten dienste van de vraagsteller/cliënt te komen.
Wat is systemisch werken?
Vanaf onze geboorte komen we terecht in systemen, als eerste het huis van onze herkomst, onze moeder en onze vader, de familie waarin we starten met de familie van daarvoor, onze grootouders en overgrootouders, ooms tantes. We groeien op in ons systeem van herkomst met daarin al haar verbindingen én bindingen. We groeien op en ontwikkelen ons in onze systemen van onze opvoeders, de school, de verenging, de buurtclub en later gaan we werken in systemen van bijvoorbeeld organisaties. Altijd leren en ontwikkelen wij ons binnen die systemische context. Ieder systeem heeft een eigen krachtenveld, een zielenstroom die ons op een diep intern vaak onbewust niveau beïnvloed. In ons systeem van herkomst gelden andere ordeningen en wetten dan op individueel psychologisch niveau. Problemen ontstaan vanuit een systemische context zijn vaak psychologisch niet op te lossen en dat is vaak dan ook de rede dat we als individu vast kunnen lopen en psychologische hulp niet afdoende is.
Deze opleiding is een kennismaking met systemisch werken door middel van opstellingen. Je leert te werken met begrippen als balans tussen geven en nemen, insluiten en uitsluiten, schuld onschuld, op de verkeerde plek staan, loyaliteiten, systemische verstrikkingen, recht en destructief recht halen, wat is van mij en wat niet.

Je leert werken met een Genogram, hoe je een systeem kunt openen, het belang van een opening interview met systemische vragen en hoe de juiste interventies te plegen. Belangrijk is dat je als begeleider leert om je eigen plek binnen jouw systeem van herkomst te leren kennen en ook inneemt, hier zal dan ook veel aandacht aan gegeven worden!
Doel en opzet van deze opleiding:
Het behalen van een certificaat om individueel opstellingen te kunnen begeleiden en eerste opstap naar het werken met kleine groepen.

-Het is zoals eerder gezegd van groot belang dat je als begeleider je eigen systeem van herkomst leert kennen en daarbinnen je eigen plek gaat innemen. Hier zal veel aandacht naar uit gaan door middel van het opstellen van elkaar en het systeem, veel oefenen met en bij elkaar. Je bent bereid je eigen thema’s in te zetten!
-Naast deelname aan de negen dagen wordt aanbevolen dat je tenminste 1x aanwezig zult zijn als representant bij opstellingsdagen die in het Klooster gegeven worden. -“Vonken van Verlangen” van Wibe Veenbaas & Joke Goudsmit ( ISBN: 9080050776 2002 Phoenix Opleidingen) behoort tot de verplichte literatuur voor deze opleiding en moet zelf worden aangeschaft.

Doelgroep:
Voor mensen die met mensen werken. Voor iedereen die meer zicht op zichzelf wil krijgen, Voor mensen die andere mensen coachen of als je meer zicht in je bedrijf wilt krijgen.

Tijd en data:
De dagen worden gehouden op de vrijdag aankomst vanaf 17.30 en vertrek zondag om 14.00 uur.
Data: 19 t/m 21 mei, 16 t/m 18 juni, 29/30 september en 1 oktober

Locatie:
Herberg het Klooster in Kloosterburen, Damsterweg 8. Ook bereikbaar via openbaar.

Kosten: 1750,00 euro (exclusief BTW voor bedrijven) inclusief overnachtingen, eten, koffie en thee.
Exclusief het boek “Vonken van Verlangen”,
Opgave en Informatie:
Via mail van info@herberghetklooster.nl of info@sherpa-trainingen.nl voor meer informatie Inge Schultze 06-48171726.

Opleiding Familieopstellingen, Systemisch Werk

Gegevens

Begin:
vrijdag 29 september 17:30
Einde:
zondag 1 oktober 14:00

Organisator

Herberg het Klooster en Sherpa
Telefoon:
0648171726
E-mail:
info@herberghetklooster.nl
Site:
www.herberghetklooster.nl

Locatie

Herberg Het Klooster
Damsterweg 8
Kloosterburen, Groningen 9977 RH Nederland
+ Google Maps
Site:
www.herberghetklooster.nl