Op zoek naar een herberg

Verscholen in het noorden van Groningen, vlakbij Waddenzee en Lauwersmeer en temidden van landerijen en eindeloze luchten, ligt het kleine dorpje Kloosterburen.
Lang geleden werd hier het eerste en grootste klooster van Groningen gebouwd. Gesticht door de Norbertijnen. Andere volgden. Het laatste, bestemd voor de zusters van het Heilig Hart, opende haar deuren in 1927.
De nonnetjes, met hun grote zwarte kappen, zijn al lang uit het straatbeeld verdwenen maar het gebouw staat er nog en werd tot 2018 gebruikt als hotel. Toen het te koop werd aangeboden waren wij juist op zoek naar een plek voor ons centrum voor bewustwording Sherpa. Want naast trainingen en workshops wilden wij onze cursisten ook graag overnachtingsmogelijkheid gaan bieden. Toen we het klooster zagen waren we op slag verliefd, wat een mooie plek voor onze herberg!

Alles waar we op hoopten

De plek heeft alles waar wij op hoopten om onze droom gestalte te geven. Voldoende ruime slaapkamers, diverse royale gemeenschappelijke ruimten, een professionele keuken, een gezellige eetzaal, een atelier, een bibliotheek, een betoverende tuin met schitterende oude bomen en zelfs een kapel die inmiddels is omgetoverd tot meditatieruimte.

Rust en ruimte voor bezinning

Bij binnenkomst blijft drukte en rumoer als vanzelf achter. Licht en geluid worden zachter; de tijd vertraagt. Er ontstaat rust en ruimte voor bezinning. Ook de omgeving helpt daaraan mee. De mooie wolkenluchten en eindeloze horizon geven je hart de ruimte en maken je hoofd weer prettig leeg. In het dorp slaat de kerktoren geduldig de uren en is er altijd wel tijd voor een praatje.
En dan het achterland: de rijke lappendeken van idyllische dorpjes, kreken en kwelders van het Hogeland. De weidsheid van het wad en het prachtige lauwersmeergebied.
Overal rust, overal ruimte: balsem voor je ziel.

Een plek om te werken aan bewustwording en verandering

Ja, dit bleek dé plek voor het realiseren van onze droom:
Een ‘herberg’ waarin mensen, individueel of als groep, zich even kunnen terugtrekken.
Thuis kunnen komen bij zichzelf.
Maar ook een plek om je te ontwikkelen. Deel te nemen aan een workshop, training of opleiding zodat je weer geïnspireerd verder kunt. Een plek om te werken aan bewustwording en verandering en waar de nadruk minder ligt op doen en meer op bewust-zijn.

Je bent van harte welkom in onze herberg

Onze herberg is een plek voor bezinning en bezieling; voor verstilling, herstel en groei voor iedereen. Ook andere trainers en/of organisaties die een mooie locatie zoeken om hún bijdrage te leveren aan deze wereld zijn van harte welkom.

En voor wie nog meer wil weten…
Over de geschiedenis van het Klooster lees je meer in dit artikel van Sanne Meijer over het Theresiagesticht in Kloosterburen (met mooie oude foto’s van het klooster).