Mijn naam is Inge Schultze

Inge Schultze

Mijn naam is Inge Schultze (1969).

Ik ben iemand die bruggen bouwt en verbindingen legt. Flexibel en met een voorkeur voor een dynamische omgeving. Ik ben een echt “mensen mens”.

Zelf heb ik jaren lang op het hoogste niveau getafeltennist in binnen – en buitenland. Tevens heb ik binnen de sport de nodige coaching en trainingservaring opgedaan.

Na gestopt te zijn met mijn tafeltennisloopbaan heb ik in 1989 de overstap naar de politie gemaakt. Hier heb ik enige jaren in het uniform en als observatierechercheur gewerkt. Uiteindelijk heb ik de executieve dienst verlaten om binnen de politieorganisatie loopbaanadviseur te worden.

Coach en trainer

Naast loopbaangesprekken en het begeleiden van leiderschapstrajecten, coachte ik verschillende mensen. Ook gaf ik trainingen binnen mijn vakgebied. Onder anderre teambuilding op basis van M.B.T.I., loopbaantrainingen en trainingen op het gebied van competentiemanagement. Dit voor zowel medewerkers als leidinggevenden.

Tevens was ik vertrouwenspersoon binnen de politie Noord- en Oost Gelderland.

Ik wilde mij graag verder en breder ontwikkelen. Zo ben ik bij ”Phoenix” in Utrecht terecht gekomen, waar ik de driejarige opleiding Professionele Communicatie heb gevolgd. Daarnaast ben ik daar opgeleid in T.A. (Transactionele Analyse) en Systemisch werken, dit alles met een erkend diploma en of certificaat. Ik ben Master N.L.P. (Neuro-Linguïstisch Programmeren) en ben ik in het bezit van een trainersdiploma.

Systemisch werk / familieopstellingen

In 2011 heb ik tevens de vervolgopleiding systemisch werk / familieopstellingen afgerond bij Sonar. Ik ben gecertificeerd loopbaanadviseur en M.B.T.I. afnemer.

Om mij spiritueel verder te ontwikkelen heb ik aanvullende opleidingen gevolgd. Aura Reading en Healing, het waarnemen van energie. Dit gebruik ik ook om me beter te kunnen afstemmen op mensen die ik train of coach.

Mijn baan bij de politie heb ik enkele jaren gecombineerd met mijn trainingsbureau ”Sherpa”. 21 jaar heb ik op verschillende afdelingen bij de politie gewerkt. Toen was ik zover mezelf mij geheel in te zetten voor mijn bedrijf. Hier ging mijn reis zelfstandige verder.

In de laatste jaren heb ik ook als docent studenten begeleid in Systemisch werken (familieopstellingen). Ik heb aurareading en healing cursussen gegeven.
Ik zit ik in het bestuur van ”Bewust Zijn in Zutphen”. Als vertrouwenspersoon ben ik werkzaam bij de Nederlandse Tafeltennisbond, Squashbond Nederland” en Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond.

Vanuit Sherpa word ik ingehuurd als trainer bij Mentoris . Ik geef daar de opleiding “Docent als tweede beroep” (Leid op voor: post HBO pedagogische dydaktische vaardigheden).

Ook geef ik verschillende trainingen bij Coöperatie Schoonderwoerd in Utrecht waar ik tevens bestuurslid ben.

Ik ben een Sherpa!

Ik ben goed in staat om mensen zowel in groepen als ook één op één te spiegelen, en te begeleiden. Het bieden van veiligheid vind ik belangrijk. Hierdoor kunnen ze op onderzoek gaan in hun binnen en buitenwereld. In dat proces reis ik graag met ze mee en ben ik even hun gids. Mijn kracht is onder andere mijn laagdrempeligheid en dat ik snel tot de kern kan komen. Ik zie de patronen achter het gedrag en plaats dat in een breder perspectief. Doordat terug te geven, geef ik mensen inzicht en krijgen ze de kans om ingesleten gedrag te veranderen.

Daarnaast voel ik makkelijk de trilling van de ziel van de ander. Hierdoor kan ik vaak op een dieper niveau voelen wat er nodig is.

Spiritualiteit is voor mij zo verweven met het alledaagse leven, ik weet niet eens hoe ik het moet benoemen, zo vanzelfsprekend is het.

Mijn motto is om zoveel mogelijk een ”hemel op aarde’‘ te creëren. Zodat mens, dier en de natuur er beter van worden. De aarde minder vervuild raakt, dieren beter verzorgd en gezien worden als een levend wezen. Onze rijkdom en zorg op aarde kunnen beter en eerlijker verdeeld worden onder de mensen. Daarin neem ik mijn eigen verantwoordelijkheid.
 
Ik werk vanuit het hier en nu. Dit vanuit een geloof dat elk patroon, groot of klein, zich in het hier en nu laat zien. Ik ben daarin directief en geloof dat ieder gezond mens daarin zijn of haar eigen verantwoordelijkheid heeft.

Dit alles kan ik doen doordat ik mij met vallen en opstaan heb ontwikkeld. Ik heb de dalen gezien en de toppen bereikt en ervaren dat er iedere keer weer een nieuwe uitdaging ligt. Ik wil mijn levenslessen en inzichten graag doorgeven aan anderen!